Naprapat Sundbyberg - Napractiva Rehab Sundbyberg -Bästa naprapat i Sundbyberg

Akupunktur Sundbyberg

Stå emot och övervinn sjukdomar!

Akupunktur Sundbyberg

Akupunktur, Tjänster
Google Recensioner
4.9
197 recensioner
×
js_loader

Boka bästa akupunktur i Sundbyberg med omnejd för snabb hjälp med dina hälsoproblem! Akupunkturen utvecklades för tusentals år sedan inom de teoretiska grunderna för traditionell kinesisk medicin och uppdaterades idag tack vare västerländska vetenskapliga framsteg och evidensbaserad medicin. Ordet akupunktur kommer från latinets ”acus”, som betyder nål, och ”punktion”, som betyder punktering. Med akupunktur kan vi förebygga och bota sjukdomar, samt obalanser i kroppen.

Du kan enkelt boka bästa massage i Sundbyberg med omnejd genom att klicka på knappen ’Boka tid’ strax nedan eller till höger. Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller kompletta, holistiska & trygga naprapatbehandlingar i Sundbyberg och även bästa massage, akupunktur, idrottsmassage, terapeutisk stretching, KBT & friskvård för företag i hela Sundbyberg med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Akupunktur på din ort

Napractiva Rehab erbjuder bästa, evidensbaserade akupunktur i Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Klicka bara nedan för att komma till Napractiva på din ort!

Boka bästa akupunktur i Stockholm

Boka bästa akupunktur i Sollentuna

Boka bästa akupunktur i Täby

Boka bästa akupunktur i Danderyd

Boka bästa akupunktur i Solna

Boka bästa akupunktur i Sundbyberg

Boka bästa akupunktur i Upplands Väsby

Akupunktur Sundbyberg: Terapeutiska effekter

Napractiva Rehabs akupunktur i Sundbyberg med omnejd har terapeutiska effekter både lokalt och generellt, vid smärtsamma och icke-smärtsamma patologier. Evidensbaserad medicin säger att de nålstimulerade muskel- och sensoriska nervcellerna skickar ett meddelande till det centrala nervsystemet (hjärnan och ryggmärgen) vilket orsakar frisättning av endorfiner och andra neurotransmittorer (kemiska element i kropp som modifierar nervcellers impulser, Detta hjälper till att blockera ankomsten av smärtmeddelandet till hjärnan och har även andra reglerande effekter. Detta sätt att arbeta ser akupunkturmeridianer som platser för att stimulera nerver, muskler och bindväv. Vissa tror att denna metod stimulerar kroppens naturliga smärtstillande medel. Denna form används främst för att lindra obehag i samband med en mängd olika sjukdomar och tillstånd.

Akupunkturen förklaras också som en teknik för att balansera flödet av energi eller livskraft. Genom att föra in nålar i specifika punkter på dessa meridianer ser man att energiflödet åter balanseras. Det finns hundratals akupunkturpunkter längs kroppens 14 energibärande meridianer. Denna teori säger att akupunktur fungerar genom att sända signaler via de myofasciala kedjorna (meridianerna). Kinesiska läkare från 1500-talet använde termen ”Qi” (uttalas ”chee”) för att beskriva energin som cirkulerar genom meridianerna. Sjukdomar orsakas av en störning av Qi, vilket orsakar en obalans i energin som akupunkturen kan korrigera.

Akupunktur Sundbyberg: Så många fördelar!

Akupunktur är en terapeutisk behandlingsmetod med ursprung från traditionell kinesisk medicin. Metoden innebär att fina nålar sätts in på specifika punkter på kroppen för att främja självläkning. På Napractiva Rehab Sundbyberg erbjuder vi professionell akupunktur av erfarna och välrenommerade akupunktörer. Läs våra Google-recensioner för att se vad våra kunder tycker.

Akupunktur har visat sig vara effektiv vid behandling av smärta och ett brett spektrum av sjukdomar och hälsotillstånd. Genom att stimulera nervsystemet och förbättra blodcirkulationen kan kroppen producera naturliga smärtlindrare som kan lindra smärta och hjälpa till vid många sjukdomar och hälsotillstånd. Några andra positiva effekter av akupunktur kan vara minskad stress och ångest, förbättrad sömn och matsmältning samt ökad energi. Alla dessa effekter uppnås genom att balansera energiflödet i kroppen och förbättra den naturliga självläkningsförmågan.

Akupunkturbehandling kan vara effektiv vid behandling av ett stort antal hälsotillstånd. Till exempel kan akupunktur lindra huvudvärk, migrän, PMS, ryggsmärta, artrit, sömnlöshet, matsmältningsbesvär och andra hälsoproblem. Behandlingen kan vara ett bra alternativ för patienter som vill undvika läkemedel eller kirurgiska ingrepp.

Det är viktigt att påpeka att akupunkturbehandling är säker när den utförs av en kvalificerad och erfaren akupunktör. Biverkningar är sällsynta, men kan inkludera trötthet, lätta blåmärken eller ömhet på nålplatsen. Din akupunktör kan svara på dina frågor och diskutera eventuella biverkningar med dig före, under och efter behandlingen.

Våra erfarna akupunktörer på Napractiva Rehab Sundbyberg kommer att utvärdera dina symtom och medicinska historia för att utveckla en individanpassad behandlingsplan. Under behandlingen placeras fina nålar på olika punkter på kroppen. Nålarna lämnas i kroppen mellan 20 och 40 minuter, vilket kan resultera i en avslappnande känsla eller till och med en stunds sömn.

Akupunkturbehandlingar är oftast smärtfria, men enstaka patienter kan uppleva en stickande eller brännande känsla när nålarna placeras på kroppen. Under behandlingen kan patienterna uppleva en känsla av avslappning och frigörelse av spänningar.

Många patienter söker sig till akupunkt

urbehandling för att lindra stress och ångest. Akupunktur kan hjälpa till att balansera hormonerna och minska stressnivåerna i kroppen, vilket kan ge en känsla av lugn och avslappning. Genom att förbättra den mentala hälsan kan akupunkturbehandlingar ha en positiv inverkan på många andra aspekter av hälsan.

Akupunkturbehandlingar har visat sig vara effektiva för att minska symtom som huvudvärk och migrän. Genom att placera nålar på specifika punkter på kroppen kan akupunkturbehandlingar hjälpa till att lindra spänningar och öka blodflödet till hjärnan, vilket kan minska frekvensen och intensiteten av huvudvärk och migrän.

En annan fördel med akupunkturbehandlingar är att de kan hjälpa till att förbättra matsmältningen. Genom att stimulera matsmältningsorganen kan akupunkturbehandlingar hjälpa till att minska symtom som magont, IBS och sura uppstötningar.

Akupunkturbehandlingar har också visat sig vara effektiva för att lindra ledvärk och förbättra rörligheten i leder. Genom att minska inflammation i kroppen och förbättra blodcirkulationen kan akupunkturbehandlingar hjälpa till att minska smärta och öka rörligheten i leder.

Det är viktigt att notera att akupunkturbehandlingar inte bara fokuserar på att behandla symtomen på en sjukdom eller tillstånd, utan snarare på att hitta och behandla dess underliggande orsak. Genom att identifiera och behandla orsaken till ett problem kan akupunkturbehandlingar hjälpa till att förbättra hälsan på ett mer varaktigt sätt.

En annan fördel med akupunktur är att det kan hjälpa till att stärka immunförsvaret. Forskning har visat att akupunkturbehandlingar kan öka produktionen av vita blodkroppar, vilket är en viktig del av kroppens immunförsvar. Genom att stärka immunförsvaret kan akupunkturbehandlingar hjälpa till att förebygga sjukdomar och förbättra hälsan på lång sikt.

Om du överväger att prova akupunkturbehandlingar är det viktigt att välja en erfaren och kvalificerad akupunktör. En bra akupunktör kommer att utföra en grundlig utvärdering av dina symtom och medicinska historik för att skräddarsy en behandlingsplan som passar dina individuella behov.

Under en akupunkturbehandling kan du förvänta dig att känna en mild stickande eller brännande känsla när nålarna placeras på din kropp.

Denna känsla försvinner vanligtvis snabbt, och många patienter upplever istället en känsla av avslappning och frigörelse av spänningar under behandlingen.

En annan fördel med akupunkturbehandlingar är att de kan vara en naturlig behandlingsmetod för att lindra smärta. Till skillnad från läkemedel har akupunkturbehandlingar färre biverkningar och kan ge en mer långvarig lindring av smärta. Dessutom kan akupunkturbehandlingar bidra till att minska användningen av smärtmediciner och andra läkemedel, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för personer som lider av biverkningar av dessa läkemedel.

Flera studier har också visat att akupunkturbehandlingar kan bidra till att minska stress och ångest. Stress och ångest är vanliga problem som kan ha negativa effekter på hälsan. Forskning har visat att akupunkturbehandlingar kan bidra till att minska stress och ångest genom att öka produktionen av hormoner som främjar avslappning och minskar stress.

Akupunkturbehandlingar kan också hjälpa till att förbättra immunförsvaret genom att öka produktionen av vita blodkroppar. Vita blodkroppar är viktiga för att bekämpa infektioner och sjukdomar, och genom att öka produktionen av dessa celler kan akupunkturbehandlingar bidra till att förbättra hälsan och förebygga sjukdomar.

Förutom att lindra smärta och minska stress och ångest kan akupunkturbehandlingar också hjälpa till att förbättra sömnen. Sömnlöshet är ett vanligt problem för många människor, och det kan ha negativa effekter på hälsan. Forskning har visat att akupunkturbehandlingar kan bidra till att förbättra sömnen genom att minska stress och ångest och främja avslappning.

En annan fördel med akupunkturbehandlingar är att de kan hjälpa till att förbättra matsmältningen. Många patienter söker sig till akupunkturbehandlingar för att behandla matsmältningsproblem, såsom IBS och sura uppstötningar. Genom att placera nålar på specifika punkter på kroppen kan akupunkturbehandlingar hjälpa till att lindra matsmältningsbesvär och förbättra matsmältningen.

När du överväger akupunkturbehandlingar är det viktigt att välja en erfaren och kvalificerad akupunktör. Detta garanterar att du får den bästa möjliga vården och de mest effektiva resultaten från din behandling. Innan du väljer en akupunktör är det viktigt att göra din forskning och läsa recensioner från andra patienter.

Under en akupunkturbehandling kommer akupunktören att placera tunna nålar på olika punkter på din kropp.

Nålarna lämnas vanligtvis kvar mellan 20 och 40 minuter. Under denna tid kan patienten känna sig avslappnad eller somna. Efter att nålarna har tagits bort kan patienten känna sig lite trött eller yr, men detta försvinner vanligtvis snabbt.

Forskning har visat att akupunkturbehandlingar kan vara effektiva för att lindra smärta i olika delar av kroppen, inklusive rygg, nacke, knän och huvud. Akupunktur kan också hjälpa till att minska stress och ångest, samt förbättra sömnen. Dessutom kan akupunktur stimulera kroppens självläkningsförmåga och främja allmän hälsa och välbefinnande.

Om du överväger akupunkturbehandlingar är det viktigt att välja en erfaren och kvalificerad akupunktör. Många länder kräver att akupunktörer har en licens eller certifiering för att praktisera, så se till att din akupunktör uppfyller de kraven. Innan du börjar behandlingen bör du också tala med din läkare för att se till att akupunktur är säkert för dig och för att diskutera eventuella medicinska tillstånd eller läkemedel du tar.

Under en typisk akupunkturbehandling kommer din akupunktör först att utföra en grundlig utvärdering av din hälsa och medicinska historia för att fastställa dina behandlingsbehov. Sedan kommer akupunktören att placera tunna nålar på specifika punkter på din kropp, vanligtvis från 5 till 20 nålar beroende på dina behov. Nålarna placeras vanligtvis på platser där nerver, muskler och bindväv möts, och kan vara placerade i olika djup.

Efter att nålarna har placerats kan du känna en känsla av avslappning eller ett lätt tryck. Några patienter kan också känna en mild stickande eller brännande känsla när nålarna placeras, men detta är vanligtvis kortvarigt och försvinner snabbt. När nålarna har lämnats kvar i 20 till 40 minuter, kommer din akupunktör att ta bort dem och avsluta behandlingen.

Akupunkturbehandlingar kan vara en säker och effektiv behandlingsmetod för olika hälsotillstånd, men det är viktigt att komma ihåg att det inte är en mirakelkur. Behandlingar kan ta flera sessioner för att uppnå önskat resultat, och resultaten kan variera beroende på personens hälsa och behov. Det är också viktigt att fortsätta ta hand om din hälsa genom regelbunden träning, en hälsosam diet och att undvika rökning och överdriven alkoholkonsumtion.

I slutändan kan akupunktur vara ett värdefullt tillskott till en omfattande behandlingsplan för att hantera smärta, stress och andra hälsotillstånd. Om du överväger ak

upunkturbehandlingar är det viktigt att välja en erfaren och kvalificerad akupunktör. En licensierad akupunktör ska ha genomgått utbildning och examinering för att säkerställa att de har rätt kunskaper och färdigheter. De bör också använda sterila nålar och följa strikta hygienrutiner för att minska risken för infektion.

Akupunktur kan vara en effektiv behandling för många tillstånd, men det är viktigt att komma ihåg att det inte är en mirakelkur och att resultat kan variera mellan individer. Det är också viktigt att inte använda akupunktur som en ersättning för traditionell medicinsk vård, särskilt för allvarliga tillstånd. En kvalificerad akupunktör kan dock samarbeta med andra vårdgivare för att skapa en integrerad vårdplan som kan ge en helhetsinriktad behandling.

Förutom att välja en erfaren och licensierad akupunktör är det också viktigt att informera akupunktören om alla dina hälsotillstånd och mediciner, inklusive eventuella kosttillskott eller naturläkemedel. Detta kan hjälpa akupunktören att utforma en behandlingsplan som är säker och effektiv för dig.

I slutändan är valet att prova akupunktur upp till varje individ. Många människor har funnit lindring av smärta, förbättrad sömn och en allmän ökning av välbefinnande genom denna behandlingsform. Men som med all medicinsk behandling är det viktigt att göra din egen forskning och hitta en kvalificerad och erfaren utövare som kan hjälpa dig att avgöra om akupunktur är rätt för dig.

Akupunktur Sundbyberg: Hur fungerar vår akupunktur?

Napractiva Rehabs akupunktur i Sundbyberg med omnejd stimulerar kroppens förmåga att stå emot eller övervinna sjukdomar eller tillstånd, genom att korrigera obalanser, samt hjälper även kroppen att producera kemikalier som minskar eller eliminerar smärtsamma förnimmelser. Akupunktur innebär att man för in mycket fina nålar i huden, på strategiska punkter på kroppen för att behandla smärta. Dessa punkter har specifika neuro-anatomiska platser som ger dem specifika neurobiologiska effekter. Idag har vetenskaplig forskning avslöjat de gamla begreppen banor och energimeridianer, vilket ger grunden för akupunkturens fysiologiska mekanismer och möjliggör utvecklingen av en rad åtgärder som förklarar fördelarna som uppnås i klinisk praktik.

Akupunktur Sundbyberg: Vår akupunkturbehandling

I den första konsultationen försöker vi fastställa den patologi som patienten presenterar genom ett noggrant anamnesformulär, observation, palpation och utforskning. Det är mycket viktigt att förstå de symtom som patienten presenterar och därför är de mycket viktiga frågor för diagnos och behandling av sjukdomen. När det eller de patologiska mönstren som påverkar patienten har identifierats bestäms den terapeutiska principen, lämpliga punkter och behandlingsmetoden väljs.

Under Napractiva Rehabs akupunktur i Sundbyberg med omnejd sätts mycket fina nålar in i specifika punkter på kroppen. Införandet av nålarna orsakar vanligtvis inte mycket obehag eller smärta. Vi på Napractiva Rehab har en unik stil att använda akupunktur. Vi kombinerar aspekter av österländska och västerländska metoder för att avgöra vilken typ av akupunktur som är bäst för dig. Vi undersöker kroppen för att lokalisera reaktiva områden och muskelförträngningar. Punkter väljs ut och stimuleras för att behandla symtomatiska områden baserat på akupunkturteoretiska relationer mellan meridianer. Vi hittar och avaktiverar även ”triggerpunkter” med hjälp av en avancerad nålteknik. Dessa punkter är extremt vanliga vid smärttillstånd och kan orsaka smärta och andra symtom på dysfunktion i nästan allas liv, vid ett eller annat tillfälle.

Besöket tar cirka 40 minuter och en gemensam behandlingsplan för ett enstaka problem skulle bestå av en eller två behandlingar per vecka. Antalet akupunkturbehandlingar beror på tillståndet som behandlas och dess svårighetsgrad. I allmänhet är det vanligt att man får sex till åtta akupunkturbehandlingar.

Akupunktur Sundbyberg: Under akupunkturbehandlingen

Akupunkturpunkterna finns på alla delar av kroppen. Ibland är de lämpliga punkterna mycket långt från smärtområdet.

Under vår akupunktur i Sundbyberg sätts akupunkturnålarna in på olika djup, på strategiska punkter i kroppen. Nålarna är väldigt fina, så patienten känner ingenting när de går in. Vid en typisk behandling används mellan 5 och 15 nålar. Akupunktören kan försiktigt flytta eller rotera nålarna efter att ha placerat dem, eller applicera värme eller milda elektriska impulser på dem. I de flesta fall sitter nålarna på plats i 20 till 40 minuter medan du ligger och slappnar av.

Efter akupunkturbehandlingen känner vissa sig avslappnade och andra känner sig energiska, men alla svarar inte på denna behandling. Om dina symtom inte börjar förbättras inom några veckor kanske akupunktur inte är rätt för dig just då. Det finns dock flera studier som tyder på att det finns bevis för att akupunktur är optimalt för personer som förväntar sig ett positivt resultat. Akupunktur har få biverkningar och därför är det värt ett försök om du har svårt att hantera smärta med mer konventionella metoder.

Akupunktur Sundbyberg: Vilka tillstånd behandlas med akupunktur?

Även om akupunktur inte är en ”bota allt” behandling, är den mycket effektiv vid behandling av många sjukdomar och tillstånd. Akupunktur är mest effektiv vid behandling av kronisk smärta, såsom huvudvärk, mensvärk och smärta i nedre delen av ryggen, nacken eller musklerna. Det kan också användas för att behandla artrit och repetitiva ansträngningar.

Det finns många studier som visar att akupunktur kan lindra smärta. Dessutom kan behovet av smärtlindrande läkemedel minska med hjälp av akupunkturen.

Akupunktur kan, bland annat, hjälpa vid följande besvär:

 • spänningshuvudvärk
 • ont i ländryggen
 • smärta vid förlossning
 • ledbesvär
 • inflammatoriska sjukdomar
 • smärtlindring efter en operation

Akupunktur kan också förbättra immunförsvarets funktion (kroppens försvarssystem mot sjukdomar). En av fördelarna med akupunktur är att förekomsten av biverkningar är betydligt lägre än för många läkemedel och mediciner eller accepterade medicinska procedurer för samma tillstånd.

Akupunktur har också en mycket lugnande effekt. Du kan känna dig för avslappnad efter en behandling och det är viktigt att inte överanstränga dig. Antalet akupunkturbehandlingar beror på varje persons tillstånd och hur de svarar på akupunktur. En akupunktursession tar vanligtvis inte bort smärtan. En eller två sessioner varje vecka i fem till sex veckor är det normala behandlingsförloppet.

Akupunktur Sundbyberg: Vilken smärta kan behandlas med akupunktur?

Idag är vår akupunktur i Sundbyberg med omnejd en mycket användbar kompletterande behandling för många hälsoproblem. I akuta fall ger vår akupunkturbehandling snabb effekt, men de sjukdomar som vi vanligtvis behandlar är kroniska.

Akupunktur har visat sig vara mycket effektivt för behandling av smärta i olika aspekter enligt Världshälsoorganisationen och detta har också publicerats i vetenskapliga tidskrifter. Denna grupp av smärtor leds av huvudvärk och migrän. Studier visar att den verkar positivt även vid led- och muskelvärk. Ryggsmärtor är ett mycket viktigt kapitel, samt också cervikal och ländryggsmärta, axelvärk, armbågssmärta och tennisarmbåge. Ett annat viktigt avsnitt skulle vara neuralgisk smärta och postoperativ smärta. Akupunktur är också mycket effektivt vid förlossningssmärta och slutligen belyses akupunkturens roll vid behandling av cancersmärta, då den behandlar biverkningar av strålbehandling och kemoterapi hos patienter.

Forskningsarbete pågår för närvarande om akupunkturs biologiska verkningsmekanismer i människokroppen: smärtstillande, antiinflammatoriska och antidepressiva. Utöver studier av dess effekt och effektivitet vid ett flertal sjukdomar och hälsoproblem är syftet framför allt att uppnå dess integrering i konventionell medicin.

När är akupunktur olämplig? Exempelvis: 

 • Om du har en ökad blödningsrisk eller tar blodförtunnande läkemedel
 • Om du har lymfödem
 • Gravida i vecka 0–13
 • Patienter med pacemaker
 • Patienter med tatuering eller en infektion där nålarna ska sättas
 • Om du är allergisk mot nickel eller krom
 • Om du har stor rädsla för nålar

Annars är det mycket möjligt att vår akupunktur i Sundbyberg med omnejd kan snabbt hjälpa dig med just dina problem!

Varmt välkommen!

Napractiva Rehab

Taggar

Akupunktur Sundbyberg

Boka tid