Naprapat Sundbyberg - Napractiva Rehab Sundbyberg -Bästa naprapat i Sundbyberg

Idrottsmassage Sundbyberg

För effektiv träning, snabb återhämtning & bästa prestation.

Idrottsmassage Sundbyberg

Massage, Tjänster
Google Recensioner
4.9
203 recensioner
×
js_loader

Träna mycket mer effektivt, återhämta dig snabbare & prestera bättre – med vår djupgående idrottsmassage i Sundbyberg med omnejd! Regelbunden träning gör oss mer stresståliga, kreativa och intelligenta. Att kombinera detta med Napractiva Rehabs unika idrottsmassage i Sundbyberg kan ha många hälsosamma fördelar. För de som är fysiskt aktiva leder vår idrottsmassage till en ökad blod- och lymfcirkulation vilket hjälper musklerna att återhämta sig snabbare. Det avgörande för en bra prestation är inte hur ofta eller hur mycket du tränar. Det som avgör är hur väl du återhämtar dig efter din träning.

Du kan enkelt boka bästa idrottsmassage i Sundbyberg med omnejd genom att klicka på knappen ’Boka tid’ strax nedan eller till höger. Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller kompletta, holistiska & trygga naprapatbehandlingar i Sundbyberg och även bästa massage, akupunktur, idrottsmassage, terapeutisk stretching, KBT & friskvård för företag i hela Sundbyberg med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Idrottsmassage på din ort

Napractiva Rehab erbjuder djupgående, läkande idrottsmassage i Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Klicka bara nedan för att komma till Napractiva på din ort!

Boka bästa idrottsmassage i Stockholm

Boka bästa idrottsmassage i Sollentuna

Boka bästa idrottsmassage i Täby

Boka bästa idrottsmassage i Danderyd

Boka bästa idrottsmassage i Solna

Boka bästa idrottsmassage i Sundbyberg

Boka bästa idrottsmassage i Upplands Väsby

Idrottsmassage Sundbyberg: För dig som tränar

Hos Napractiva Rehab Sundbyberg kan du få en manuell behandlingsteknik som kallas idrottsmassage. Denna teknik är särskilt anpassad för aktiva personer och idrottare. Massagen fokuserar på att mjuka upp spända muskler, förbättra cirkulationen och öka rörligheten. Därigenom minskar risken för skador och ökar prestationen.

En av de främsta fördelarna med idrottsmassage är att den kan förbättra rörligheten och minska stelhet. Personer som tränar hårt kan dra nytta av massagen för att öka flexibiliteten och minska risken för skador eller andra hinder som kan hindra dem från att nå sina mål.

Idrottsmassage kan också hjälpa till att lindra smärta och underlätta återhämtning från skador. Idrottare som har ont eller har drabbats av skador kan dra nytta av massage för att lindra smärta snabbt och effektivt. Massagen hjälper också till att öka blodcirkulationen, vilket kan minska inflammation och påskynda läkningen av skador.

En annan fördel med idrottsmassage är att det kan hjälpa till att förbättra idrottarens mentala hälsa. Massage kan hjälpa till att minska stress, öka avslappning och fokusera bättre. Därigenom ökar den mentala styrkan och hjälper till att förbättra prestationen på tävlingar.

Idrottsmassage kan också hjälpa till att förbättra kroppshållningen. Tränande idrottare kan dra nytta av massagen för att korrigera sin kroppshållning och minska risken för skador. Massagen kan också hjälpa idrottare att öka sin självmedvetenhet och medvetenhet om sin kropp.

Om du vill boka en idrottsmassage i Sundbyberg, kan du vända dig till oss på Napractiva Rehab. Vi har kunniga massörer och andra specialister som kan hjälpa dig med idrottsmassage och andra behandlingar. När du bokar en idrottsmassage är det viktigt att kommunicera med massören om dina behov och önskemål, så att du får en skräddarsydd behandling som ger de resultat du vill ha.

Idrottsmassage är inte bara för idrottare, utan kan vara till fördel för alla som är aktiva eller lider av muskelspänningar och smärta. Även om massagen är mer inriktad på att behandla muskelproblem och skador, kan den också ha fördelar för personer som inte är idrottare.

För att få de bästa resultaten med idrottsmassage är det viktigt att boka regelbundna behandlingar. En massage en gång i veckan eller varannan vecka kan hjälpa dig att upprätthålla god hälsa och förbättra din prestation.

Sammanfattningsvis är idrottsmassage en manuell behandlingsteknik som kan ha många fördelar för vår hälsa och pre

station. En väl utförd idrottsmassage är en av de bästa åtgärderna för att lindra smärta, förbättra rörlighet och förebygga skador. Som namnet antyder är denna typ av massage specifikt utformad för idrottare, men det är inte endast idrottare som kan dra nytta av den. Alla som vill förbättra sin kroppshälsa och prestation kan dra nytta av idrottsmassage.

En fördel med idrottsmassage är att det är en manuell behandlingsteknik. Det innebär att massören använder händerna och ibland även armbågar och knän för att bearbeta de muskler och områden som behöver behandlas. Detta gör idrottsmassage till en djupgående och effektiv behandlingsteknik.

En annan fördel med idrottsmassage är dess förmåga att öka blodcirkulationen. Genom att öka blodcirkulationen kan massagen minska inflammation och öka läkningen av skador. Idrottare som har drabbats av skador eller har ont kan dra nytta av massage för att lindra smärta snabbt, samt återhämta sig mycket effektivare.

En ytterligare fördel med idrottsmassage är dess förmåga att förbättra rörligheten och minska stelhet. Massagen kan hjälpa till att öka flexibiliteten och minska risken för stelhet och andra problem som kan hindra idrottare från att nå sina mål. Förutom att hjälpa till att förhindra skador kan massage också hjälpa till att förbättra prestationen genom att förbättra rörligheten och flexibiliteten.

Idrottsmassage kan också hjälpa till att förbättra idrottarens mentala hälsa. Stress och ångest kan ha en negativ effekt på prestationen och idrottarens hälsa. Genom att minska stress och öka avslappning kan massagen hjälpa idrottare att fokusera bättre och öka sin mentala styrka, vilket kan hjälpa dem att prestera bättre på tävlingar.

Att välja rätt massör är viktigt för att få en bra idrottsmassage. Hos oss på Napractiva Rehab Sundbyberg finns många kunniga massörer och massageterapeuter som kan hjälpa dig med idrottsmassage och andra behandlingar. Var noga med att välja en massör som är kunnig och erfaren, och som kan hjälpa dig att uppnå de resultat du söker.

När du bokar din idrottsmassage i Sundbyberg är det viktigt att tänka på vad du vill uppnå med behandlingen. Vill du lindra smärta, förbättra rörlighet eller öka din prestation? Genom att kommunicera med massören om dina behov och önskemål kan du få en mer skräddarsydd behandling som ger de resultat du söker.

Det är också viktigt att tänka på att idrottsmassage inte bara är för idrottare.

Alla som är aktiva eller har problem med muskelspänningar och smärta kan dra nytta av idrottsmassage.

Detta kan inkludera personer som spenderar mycket tid på kontoret, eller de som har en stillesittande livsstil, och som lider av spänningar och smärta i nacke, rygg eller ben. Idrottsmassage kan hjälpa till att förbättra rörlighet och minska smärta, oavsett om det är orsakat av en skada eller långvarigt stillasittande.

En annan fördel med idrottsmassage är dess förmåga att förbättra sömnen och minska stress. Massagen frigör kroppens endorfiner, vilket kan hjälpa till att sänka blodtrycket och minska stresshormoner i kroppen. Detta kan bidra till att förbättra sömnen och minska risken för sömnproblem, vilket kan ha en positiv inverkan på vår fysiska och mentala hälsa.

Det är också viktigt att komma ihåg att idrottsmassage kan vara en förebyggande åtgärd för att förhindra skador. Genom att få regelbunden massage kan du förbättra kroppens rörlighet och flexibilitet, vilket minskar risken för skador och ökar prestationen. Dessutom kan idrottsmassage hjälpa till att identifiera potentiella problemområden innan de blir allvarliga, vilket kan hjälpa till att förhindra skador och öka prestationen.

När du bokar en idrottsmassage i Sundbyberg är det viktigt att välja en massör som är erfaren och kunnig. Hos Napractiva Rehab Sundbyberg finns många kvalificerade massageterapeuter som kan hjälpa dig att nå dina mål. Vi erbjuder en personlig och skräddarsydd behandling som anpassas efter dina behov och mål, oavsett om du är en erfaren idrottare eller om du helt enkelt vill förbättra din hälsa.

Fördelarna med idrottsmassage är många, och det är viktigt att hitta en massageterapeut som kan hjälpa dig att nå dina mål. Genom att boka en regelbunden idrottsmassage kan du förbättra din hälsa och prestation, minska risken för skador och uppleva en ökad känsla av välbefinnande och avslappning.

Så om du letar efter idrottsmassage i Sundbyberg, tveka inte att kontakta oss på Napractiva Rehab Sundbyberg. Vi är experter på idrottsmassage och kan hjälpa dig att må bättre och nå dina mål, oavsett om du är en idrottare eller inte. Klicka på knappen ”Boka tid” för att boka din nästa behandling redan idag!

Idrottsmassage Sundbyberg: Mer om idrottsmassage

Idrottsmassage är en terapeutisk teknik som används i stor utsträckning över hela världen för behandling och förebyggande av patologier framförallt inom idrotten. Det finns avlägsna historiska data – från före 2000 f.Kr. och genom antikens Grekland – där vissa massagetekniker användes redan under tävlingsförberedelserna för de första olympiska spelen. Även gladiatorerna på romartiden fick idrottsmassage i förebyggande syfte eller som belöning efter sina bataljer.

Idrottsmassage används idag i stor utsträckning för att behandla och förbereda träningsintresserade personer, med mål att förbättra idrottsprestationen, samt förebygga eller påskynda återhämtningen efter skador. För att bli idrottsmässor krävs en hög grad av specialisering och många års erfarenhet, särskilt när det gäller elit- eller mycket konkurrenskraftiga idrottare. Hos Napractiva Rehab är det inte nödvändigtvis endast högpresterande idrottare som får en idrottsmassage. Idrottsmassage är på vår klinik ett viktigt sätt att upprätthålla träningsformen och ges också alltid i förebyggande syfte.

Idrottsmassage Sundbyberg: Idrottsmassagens fysiologiska effekter

• Före ett krävande och tungt träningspass: Förbättrar elasticitet och muskelprestanda, samt ökar blodflödet till musklerna.
• Efter tävlingen: Slappnar av musklerna, minskar muskelspasmer, samt påskyndar transporten av mjölksyra & metaboliska rester.
• I förebyggande syfte: Förebyggande idrottsmassage utförs ungefär en gång i veckan och dess mål är då att förebygga skador, förbereda musklerna för fysisk träning, lokalisera eventuella djupa spänningar i muskelfibrerna, samt bibehålla muskelelasticitet.

Idrottsmassage Sundbyberg: Träning & rehab

Kroppen är byggd för att belastas och röra på sig. Den har en enastående förmåga att anpassa sig till fysiska belastningar av olika slag, men framförallt din egen kroppsvikt. Högintensiv intervallträning (HIT) har vuxit fram som en ny träningsform för att förbättra kondition och styrka, men också som ett alternativ för att förbättra hälsan. Såväl vetenskapliga studier som vår långa erfarenhet visar att vi når bäst resultat om vi först bygger upp en stark grund bestående av uthållighet, funktionell styrka, samt ledrörlighet – innan man ger sig i kast med intensiv träning eller snabba intervaller.

Högintensiv intervallträning förbättrar konditionen och minskar risken för kroniska sjukdomar lika bra eller bättre än tidsödande uthållighetsträning. Rehabsprocessen av en skada är ofta traumatisk för den skadade. Framför allt på grund av smärtan som skadan medför och också på grund av den psykologiska börda som inaktivitet och osäkerhet innebär. Därför är det viktigt att det finns en sammanhängande och personlig rehabiliteringsplan, tillsammans med hjälp från en kompetent fysioterapeut. Det är också viktigt att den skadade är medveten om den höga risken som finns för ett återfall, om man inte strikt följer de terapeutiska instruktionerna. Dessutom är en positiv inställning till återhämtningsprocessen avgörande för att inte hamna i frustration och isolering.

För dig som tränar, tävlar eller om du funderar på att utöva någon form av idrott så är det mycket viktigt att du tänker på dessa rekommendationer:

• Innan du satsar på elit- eller tungtbelastande träning är det lämpligt att genomgå en medicinsk undersökning.
• Träningsprogrammet måste utgå från en nivå som är lämplig för dig, dina färdigheter och ditt fysiska tillstånd.
• Överträning ska undvikas, så följ ditt träningsschema och ändra om det behövs.
• Innan varje pass måste en tillräcklig uppvärmning utföras i enlighet med den aktivitet som vi ska utveckla.
• Det är viktigt att stretcha före och efter varje träningspass. Framför allt de muskelgrupper där du har obehag eller som har skadats. Det hjälper till att undvika rupturer och andra skador.
• Det är också nödvändigt att vila tillräckligt, så att du uppnår en harmonisk muskelbalans.

Idrottsmassage Sundbyberg: Funktionell rehabilitering

Funktionell rehabilitering är processen som innehåller behandlingar, övningar och pedagogiska samtal för att kunna återställa, underhålla eller förbättra dem fysiska och mentala funktioner hos en patient som varit skadad.

Funktionell rehabilitering är en kombination av olika tekniker:

  • Manuell terapi
  • Elektroterapi eller termoterapi
  • Motion och träning
  • Motiverande samtal

Funktionell rehabilitering – de vanligaste orsakerna:

  • Ryggrad och / eller extremitetsproblem (fötter, knän, axlar och händer)
  • Skador som uppstår under tävlingar eller träningspass, men också från tungt fysiskt arbete eller från degenerativa sjukdomar i ben, muskler, leder, senor, etc
  • Problem efter ortopediska operationer
  • Olika typer av kroniska sjukdomar: neurologiska, reumatologiska, metaboliska, respiratoriska & hjärtsjukdomar.

Napractiva Rehab

Taggar

Idrottsmassage Sundbyberg

Boka tid