Naprapat Sundbyberg - Napractiva Rehab Sundbyberg -Bästa naprapat i Sundbyberg

Terapeutisk stretching Sundbyberg

Öka din rörlighet, bli smidig & smärtfri.

Terapeutisk stretching Sundbyberg

Behandlingar, Tjänster
Google Recensioner
4.9
197 recensioner
×
js_loader

Öka din rörlighet, bli smidig & smärtfri – med Napractiva Rehabs terapeutiska stretching i Sundbyberg med omnejd! En normal ledrörlighet är avgörande för att vara smärtfri, men framför allt efter en skada eller längre tids inaktivitet, då den normala ledrörligheten minskar. Vår terapeutiska stretching i Sundbyberg med omnejd är en behandling som innebär att du som är stel pga. dina korta muskler och har en begränsad ledrörlighet får hjälp av Napractiva Rehabs naprapat i Sundbyberg – bästa naprapat i Sundbyberg

Du kan enkelt boka bästa terapeutiska stretching i Sundbyberg med omnejd genom att klicka på knappen ’Boka tid’ strax nedan eller till höger. Napractiva Rehabs kunniga & proffsiga naprapater tillhandahåller kompletta, holistiska & trygga naprapatbehandlingar i Sundbyberg och även bästa massage, akupunktur, idrottsmassage, terapeutisk stretching, KBT & friskvård för företag i hela Sundbyberg med omnejd – inklusive, men inte begränsat till: Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Varmt välkommen!

BOKA TID
Terapeutisk stretching på din ort

Napractiva Rehab erbjuder effektiv, terapeutisk stretching i Stockholm, Sollentuna, Täby, Danderyd, Solna, Sundbyberg & Upplands Väsby. Klicka bara nedan för att komma till Napractiva på din ort!

Boka effektiv terapeutisk stretching i Stockholm

Boka effektiv terapeutisk stretching i Sollentuna

Boka effektiv terapeutisk stretching i Täby

Boka effektiv terapeutisk stretching i Danderyd

Boka effektiv terapeutisk stretching i Solna

Boka effektiv terapeutisk stretching i Sundbyberg

Boka effektiv terapeutisk stretching i Upplands Väsby

Terapeutisk stretching Sundbyberg: Syfte

Syftet med vår terapeutiska stretching i Sundbyberg med omnejd är smärtlindring, att mjuka upp spända muskler för ökad ledrörlighet, samt för att öka balansen mellan olika muskelgrupper och rörelsekedjor. Napractiva Rehabs terapeutiska stretching i Sundbyberg är en kombination av vår sköna massage & vår djupgående idrotsmassage, samt specifika stretchingmoment som hjälper till att förebygga skador och öka rörligheten. Detta är av största betydelse för att muskeln ska kunna behålla sin elasticitet, funktion och styrka samt möjliggöra ett intensivare arbete eller träning. Vanliga exempel på besvär pga. otillräcklig ledrörlighet eller balans mellan samverkande muskelgrupper är: stelhet / värk i nacke och skuldra, spänningshuvudvärk, ländryggsbesvär, falsk ischias, löparknä och tennisarmbåge.

Terapeutisk stretching Sundbyberg: Alla fördelar

Att använda terapeutisk stretching som en del av din träningsrutin kan ha många fördelar. Denna form av träning fokuserar på att öka rörligheten i muskler och leder genom säkra och effektiva stretchingövningar. Genom att lägga till terapeutisk stretching i din träningsrutin kan du öka din kropps flexibilitet, förbättra blodcirkulationen, minska risken för skador och lindra muskelspänningar.

Ett av de största fördelarna med terapeutisk stretching är dess förmåga att förebygga skador. Genom att öka flexibiliteten och rörligheten i kroppen kan du minska risken för muskelskador och överbelastning. Dessutom kan terapeutisk stretching förbättra prestationen i olika idrotter och aktiviteter genom att öka rörligheten i specifika muskelgrupper. Genom att utföra stretchingövningar regelbundet kan du också öka blodcirkulationen och minska spänningar i musklerna, vilket kan lindra smärta och göra att du känner dig mer avslappnad och bekväm i kroppen.

Terapeutisk stretching kan också hjälpa till att förbättra hållningen och eliminera smärta i ryggen och nacken. Många av oss spenderar stora delar av dagen sittande framför en dator, vilket kan leda till dålig hållning och ryggproblem. Genom att fokusera på stretchingövningar som riktar sig mot de områden som är mest påverkade av en stillasittande livsstil kan terapeutisk stretching hjälpa till att korrigera hållningen och minska ryggont.

Forskning har också visat att terapeutisk stretching kan hjälpa till att förbättra sömnen genom att minska stress och öka avslappningen i kroppen. Detta kan göra att det blir lättare att somna på kvällen och sova djupare under natten.

Terapeutisk stretching kan också lindra smärta och öka rörligheten hos personer med olika former av muskuloskeletala problem. Till exempel kan stretching hjälpa till att lindra smärta i rygg och nacke, vilket är vanliga orsaker till funktionsnedsättning. Terapeutisk stretching kan också lindra smärta orsakad av tennis- och golfarmbåge, plantar fasciit och ischias.

En dålig hållning kan orsaka smärta och obekväma spänningar i nacke, rygg och axlar. Genom att förbättra flexibiliteten och rörligheten i musklerna kan terapeutisk stretching hjälpa till att korrigera hållningsproblem och minska smärta. Dessutom minskar terapeutisk stretching stress och främjar avslappning. Många människor lider av stress och spänningar, vilket kan orsaka muskelspänningar och smärta. Genom att sträcka och slappna av musklerna kan terapeutisk stretching hjälpa till att minska stress och

förbättra avslappning. Detta kan ha positiva effekter på kroppen och sinnet och kan göra att du känner dig lugnare och mer avslappnad under dagen. Terapeutisk stretching kan också hjälpa till att förbättra sömnen, vilket är en viktig faktor för hälsa och välbefinnande.

En annan fördel med terapeutisk stretching är dess förmåga att förbättra kroppshållningen. En dålig hållning kan orsaka smärta och obekväma spänningar i nacke, rygg och axlar. Genom att förbättra flexibiliteten och rörligheten i musklerna kan terapeutisk stretching hjälpa till att korrigera hållningsproblem och minska smärta.

Terapeutisk stretching kan också ha positiva effekter på äldre vuxna. Åldrandet kan leda till minskad rörlighet och förlust av muskelstyrka, vilket kan leda till funktionsnedsättning. Genom att förbättra flexibiliteten och rörligheten i musklerna kan terapeutisk stretching hjälpa äldre vuxna att förbli aktiva och självständiga längre.

För personer som lider av kronisk smärta eller sjukdomar som påverkar rörligheten i kroppen kan terapeutisk stretching vara till stor hjälp. Genom att arbeta med en terapeut eller tränare som specialiserar sig på terapeutisk stretching kan du hitta en individuell plan som passar dina behov och hjälper till att lindra smärta och öka rörligheten.

När du letar efter terapeutisk stretching i Sundbyberg finns det många kvalificerade terapeuter och tränare att välja mellan. Hos oss på Napractiva Rehab Sundbyberg kan du hitta erfarna terapeuter och tränare som kan hjälpa dig att uppnå dina träningsmål genom terapeutisk stretching. Genom att arbeta med en professionell terapeut eller tränare kan du utveckla en skräddarsydd plan som passar dina specifika behov och mål.

Det är också viktigt att notera att terapeutisk stretching kan vara till hjälp för personer som inte är idrottare. Alla kan dra nytta av ökad flexibilitet och rörlighet, oavsett om du är aktiv eller inte. Terapeutisk stretching kan vara till hjälp för personer som lider av stress, smärta eller obekväma spänningar, samt för personer som vill förbättra sin hållning eller öka sin rörlighet.

Terapeutisk stretching är en säker och effektiv metod för att förbättra kroppens flexibilitet och rörlighet, öka blodcirkulationen och minska risken för skador. Genom att regelbundet utföra terapeutisk stretching kan du öka blodcirkulationen och minska spänningar i musklerna. Detta kan lindra smärta och göra att du känner dig mer avslappnad och bekväm i kroppen. Terapeutisk stretching kan också hjälpa till att förbättra hållningen,

vilket kan minska risken för skador och förbättra din kroppshållning överlag. En dålig hållning kan leda till spänningar och smärta i nacke, rygg och axlar, och genom att arbeta med stretchingövningar som fokuserar på de områdena kan du hjälpa till att korrigera problemen och förbättra din hållning.

En annan fördel med terapeutisk stretching är att det kan vara till hjälp för personer som vill förbättra sin prestation i olika idrotter och aktiviteter. Genom att öka flexibiliteten och rörligheten i specifika muskelgrupper kan terapeutisk stretching hjälpa till att förbättra din prestation och minska risken för skador. Detta gäller för alla nivåer av fysisk aktivitet, från motionärer till professionella idrottare.

Terapeutisk stretching kan också hjälpa till att förbättra sömnen. Många människor lider av sömnproblem på grund av stress och spänningar, vilket kan orsaka muskelspänningar och smärta. Genom att arbeta med stretchingövningar kan du hjälpa till att minska stress och öka avslappningen i kroppen, vilket kan göra det lättare att somna på kvällen och sova djupare under natten.

Det är också viktigt att notera att terapeutisk stretching kan vara till hjälp för personer som lider av kroniska smärttillstånd. Genom att arbeta med en terapeut eller tränare som specialiserar sig på terapeutisk stretching kan du hitta en individuell plan som passar dina behov och hjälper till att lindra smärta och öka rörligheten. Detta kan vara en mycket effektiv metod för att hantera kronisk smärta och förbättra din livskvalitet.

Om du söker terapeutisk stretching i Sundbyberg finns det många alternativ att välja mellan. Hos oss på Napractiva Rehab Sundbyberg finns många erfarna terapeuter och tränare som kan hjälpa dig att uppnå dina mål genom terapeutisk stretching. Genom att arbeta med våra professionella terapeuter kan du hitta en individuell plan som passar dina behov och hjälper dig att uppnå bästa resultat.

Sammanfattningsvis är terapeutisk stretching en säker och effektiv metod för att förbättra kroppens flexibilitet, öka blodcirkulationen och minska risken för skador. Terapeutisk stretching kan också hjälpa till att lindra muskelspänningar och minska smärta i kroppen. Genom att regelbundet utföra stretchingövningar kan du förbättra din rörlighet, minska smärta och förbättra din prestation i olika idrotter och aktiviteter. Om du letar efter terapeutisk stretching i Sundbyberg kan du hitta erfarna terapeuter och tränare hos oss på Napractiva Rehab Sundbyberg. Tveka inte att prova på terapeutisk stretching idag och upplev en förbättrad rörlighet, mindre smärta och en ökad känsla av välbefinnande! Om du söker efter terapeutisk stretching i Sundbyberg är Napractiva Rehab en utmärkt plats att börja på. Vi har erfarna tränare och terapeuter som kan hjälpa dig att uppnå dina hälsomål genom terapeutisk stretching. Varmt välkommen!

Terapeutisk stretching Sundbyberg: Varför & hur?

Napractiva Rehabs terapeutiska stretching i Sundbyberg med omnejd har flera fördelar och kan utföras på två sätt: passivt / statiskt eller aktivt / dynamiskt. Syftet med terapeutisk stretching är att förbättra muskel- och ledfunktion, förhindra att du förlorar den, förbereda eller förvärma musklerna innan en dynamisk aktivitet, förbättra ledrörelserna och naturligtvis minska risken för skada. När du tränar, sitter ofta eller under lång tid, samt när kroppen belastas regelbundet – tenderar musklerna att förkortas och då begränsas rörelserna. Terapeutisk stretching bör de regelbundet göras i förebyggande syfte.

Terapeutisk stretching som du får hos oss är svår att klara själv och göra rätt, utan kompetent hjälp och noga vägledning. Napractiva Rehabs terapeutiska stretching i Sundbyberg är den absolut effektivaste tekniken vi rekommenderar å det varmaste för ett mycket bättre rörlighet, på korttid. Tekniken vi använder oss av påverkar alla muskelgrupper som arbetar tillsammans på olika rörelseplaner, till skillnad från enkel töjning som tillämpas på enbart en eller få specifika muskler.

Musklerna är organiserade i muskelkedjor. En muskel eller muskelgrupp bildar ett nätverk som – i ett nedsatt funktionellt läge – kommer att tvinga andra muskler eller muskelgrupper att kompensera för att kunna bibehålla kroppens balans. Terapeutisk stretching korrigerar och eliminerar detta.

Genom att stretcha flera muskelkedjor samtidigt förbättrar vi flexibiliteten, koordinationen och styrkan som krävs för att höja kroppskontrollen. Det är en teknik där naprapaten drar full nytta av information från de mekaniska, termiska, tryck- och kemiska receptorerna som finns i din muskulatur och på olika plan. Naprapaten använder sedan sina fysiologiska och anatomiska kunskaper för att hjälpa dig på bästa sätt.

Andningen i synnerhet är motorn bakom terapeutisk stretching. Ett korrekt andningsarbete under varje stretchposition gör att syrenivåerna hålls konstanta och musklerna kan då förlängas, utan att motverka varandra. Allt detta hjälper vår terapeutiska stretching i Sundbyberg med omnejd på ett effektivt sätt till med – steg för steg och i den takt som är optimal just för dig.

Terapeutisk stretching Sundbyberg: Statisk eller dynamisk stretching

Passiv / statisk terapeutisk stretching innebär att man intar en position där en eller flera muskler sträcks och sedan håller man denna position. Oftast passar den här typen av terapeutisk stretching bäst efter ett träningspass.

Aktiv / dynamisk terapeutisk stretching passar bättre när du värmer upp innan träning och framför allt om du ska ägna dig åt högintensiva intervaller. Den innebär att du rör dig in och ut ur ett stramt läge. Ett annat namn för detta är rörlighetsträning. Aktiv / dynamisk terapeutisk stretching hjälper kroppen att förbereda sig för aktivitet.

För bästa resultat bör man göra sina stretchövningar regelbundet eller varje dag, annars finns risk att effekten upphör. Det är också vanligt att tro att stretching minskar träningsvärk, men forskningen bekräftar att detta inte stämmer. Däremot kan det vara skönt att stretcha efter träningen för att varva ned och lättare återhämta sig inför nästa träningspass.

Terapeutisk stretching Sundbyberg: Träning & rehab

Kroppen är byggd för att belastas och röra på sig. Den har en enastående förmåga att anpassa sig till fysiska belastningar av olika slag, men framförallt sin egen kroppsvikt. Högintensiv intervallträning (HIT) har vuxit fram som en ny träningsform för att förbättra kondition och styrka, men också som ett alternativ för att förbättra hälsa. Såväl vetenskapliga studier som vår långa erfarenhet visar att vi når bäst resultat om vi först bygger upp en stark grund bestående av uthållighet, funktionell styrka, samt ledrörlighet – innan vi ger oss i kast med intensiv träning eller snabba intervaller.

Högintensiv intervallträning förbättrar annars konditionen och minskar risken för kroniska sjukdomar lika bra eller bättre än tidsödande uthållighetsträning. När vi tränar svarar kroppen med en kapacitetsökning, varje gång den utsätts för en träningsstimulering. För att detta ska ske optimalt behöver träningen kontinuerligt anpassas, annars sker det motsatta – kroppen anpassar sig till en viss nivå och ytterligare utveckling uteblir. Effektiv och specifik träning är i högsta grad en dynamisk process, där träningsinnehållet hela tiden justeras och anpassas på regelbunden basis.

Napractiva Rehab

Taggar

Terapeutisk stretching Sundbyberg

Boka tid